Magas-Tátra - Tátralomnic

Magas-Tátra - Tátralomnic

Tátralomic (szlovákul: Tatranska Lomnica) a legmagasabban fekvő síterep Szlovákiában. Legmagasabb pontja 2190 méteren van, innen lehet síelni egészen 900 méterig, tehát a szintkülönbség is jelentős. Az infrastruktúra egyelőre nem zárkózott fel az adottságokhoz: egy kiskabinos (gondolás) lift van, amelyből a középállomáson is ki- illetve be lehet szállni, valamint egy kétszemélyes ülőlift, amely a legmagasabb pontra visz (Lomnici-nyereg) + egy régi kis kapacitású kabinos ingalift, ami a Kőpataki-tótól a Lomnici-csúcsra visz, de innen nem lehet lesíelni. A csúcsra menő lift erős szélben nem üzemel, valamint erre nem érvényes a síbérlet, hanem külön jegyet kell váltani!
Tátralomnicon van egy rövid tanulópálya is, amely Jamy néven ismeretes. Itt két húzólift található, melyek hossza 190 ill. 470 méter. A világításnak köszönhetően esti síelésre is van lehetőség.

Magasság: 900 - 2190 m
Szintkülönbség: 1290 m

Sípályák hossza: 9.5 km
altalt2.6 kmaltaltalt4.9 kmaltaltalt2 km

Liftek száma: 7
altalt2 altaltalt2 altaltalt3

alt Növekvő sorrend

Tátralomnic - Hotel Slovan***

 
Tátralomnic - Hotel Slovan***
 
Tátralomnic központjában a kisvasút megállójának közelében található színvonalas szálloda, modern welnessközponttal.Kényelmesen berendezett apatmanok, családi szobák, pótágyazható egy- és kétágyas szobák .. 
Részletek...

Tátralomnic - Hotel Urán***

 
Tátralomnic - Hotel Urán***
 
Tátralomnic központjában a Lomnici csúcs lábánál található háromcsillagos felújított szálloda. 
Részletek...

Tátralomnic - Hotel Titris***

 
Tátralomnic - Hotel Titris***
 
A szálloda csendes környezetben a Tátra múzeum, és a Botanikus Kert közelében található. A közelmúltban új welness központot építettek a szállodához. 
Részletek...

Matlárháza - Hotel Hutnik**/***

 
Matlárháza - Hotel Hutnik**/***
 
Tátralomnic mellett található 850 m magasságban. Több szállodának, szanatóriumnak ad helyet. Ideális hóviszonyok esetén Tátralomnicot sílécen is megközelíthetjük az erdei ösvényen, sífutópályán keresztül. 
Részletek...