Hétvége Ausztriában - Johannesbachklamm - Seegrotte

Hétvége Ausztriában - Johannesbachklamm - Seegrotte - Ausztria

Hétvége Ausztriában - Johannesbachklamm - Seegrotte

Ausztria

, Változó szállások



Hétvége Ausztriában - Johannesbachklamm - Seegrotte

Időpontok száma:

0 időpont / 0 Last minute / 0 First minute

Ellátás:

-

Közlekedés:

- -

Időjárás:



Közlekedés
Légkondicionált autóbusszal
Program
Elutazás reggel 4,00 órakor Szegedről Alsó-Ausztria déli részére Hinterbrühlbe.
Itt található a “Seegrotte” (Tavasbarlang), a világ egyik csodálatos természet alkotta remeke. 1912-ben, az egykori gipszbányában robbantás során hatalmas erővel több, mint 20 millió liter víz zúdult a járatokba és tárnákba. A víz betörése nyomán tó keletkezett, mely ma Európa legnagyobb földalatti tava.A barlangban a második világháború idején az állami Heinkel- Művek repülőgépgyárat létesített. 2000 dolgozót alkalmaztak. Itt készült a világ első sugárhajtású vadászrepülőgépe. (A HE 162 modellje ma is megtekinthető.)
Továbbutazás a Johannesbachklamm szurdokvölgybe. A szurdokvölgyet a Bécsi Természetbarátok Köre 1902-ben tette járhatóvá, a fa hidak és utak kiépítésével. A viharok és a kemény telek azonban többször megrongálták, sőt egyes részeken teljesen el is pusztították a fa építményeket. A legnagyobb, 1926-os pusztítás után aztán a szurdokvölgy kijáratánál egy gátat építettek, és az egész területen szabályozták a patak vizét. A túra első fele egy szurdok túra, ahol kiépített útvonalon kirándulhatunk miközben alattunk száguld a vadvíz. Az útvonal gyerekbarátnak mondható, lépcső kevés van, de természetesen figyelni kell. A szurdok összesen kb. 1,5-2 km, mely végén megpihenhetünk.
Onnan választhatunk, hogy ugyanitt jövünk vissza vagy tovább haladva még 4 km-en keresztül körbe térünk vissza a parkolóig. Érdemes a kört választani, mert nagyon hangulatos fenyő erdőben halad az ösvény és a kilátás is gyönyörű.
Hazautazás a délutáni órákban. érkezés Szegedre az éjszakai órákban.
Az ár tartalmazza
A részvételi díj tartalmazza az autóbusz, a csoportkísérő költségét.
Az ár nem tartalmazza
Külön fizetendő a belépő : kb. 10 euro/fő
BBP biztosítás: 450 Ft/fő

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.