Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Indián rezervátum, kanyonok, sivatagok, nemzeti parkok

Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Indián rezervátum, kanyonok, sivatagok, nemzeti parkok, Egyesült Államok, Nyugati régió - USA, 2018-11-07, Program szerint
Utazás száma: 58969014

Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Indián rezervátum, kanyonok, sivatagok, nemzeti parkok

Egyesült Államok » Nyugati régió - USA

, Szálloda starstarstarLos Angeles, San Francisco, Las Vegas, Indián rezervátum,  kanyonok,  sivatagok, nemzeti parkok

Időpont:

2018-11-07 - 2018-11-19
Egyéb időpontok

Ellátás:

Program szerint

Utazás típusa:

Körutazások

Időtartam:

13 nap / éj

Közlekedés:

repülő  Budapest0 Távozási helyszínek

Alapár:

 -0 %
489 000 Ft (1 630 €)Tervezett program:


 


1. nap: Budapest - Los Angeles


Elrepülés Budapestről egy átszállással Los Angelesbe. Étkezések a gép fedélzetén. Érkezés a délutáni/esti órákban. Szállás Los Angeles körzetében.


 


2. nap: Beverly Hills - Hollywood - Laughlin (Colorado-folyó)


Reggeli, majd autóbusszal felkeressük Los Angeles legismertebb látnivalóit, többek között a régi városmagot, a Mexikói negyedet, Beverly Hills-et, a dúsgazdagok bevásárlóutcáját, a Rodeo Drive-ot, a Hollywood Boulvard-ot, a filmcsillagok kéz- és láblenyomatait és a Down Town-t, stb. Napközben ebéd. Délután utazás a Mojave sivatagon keresztül Laughlinba, a Colorado-folyó partjára, a vízi sportok és kaszinók városába. Vacsora, szállás Laughlinban.


 


3. nap: Laughlin - Grand Canyon - Flagstaff


Reggeli, majd indulás a Grand Canyonhoz, melynek kapuját, egy turistacentrumot dél körül érjük el. A délután folyamán a Déli peremnél gyönyörködhetünk a 2200 m magas fennsík csodálatos formációiban, letekintve élvezhetjük a mélyben kanyargó Colorado-folyó által vájt kanyon lélegzetelállító szépségét. Fakultatív programlehetőség: kisrepülővel repülés a kanyon felett (kb. 199 USD - időjárásfüggő). Megérkezés Flagstaffbe. Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás Flagstaffben.


 


4. nap: Flagstaff - Monument-völgy - Glen Canyon - Powell-tó - Kanab


Reggeli, majd utazás a Monument-völgybe, ahol sötétvörös hegyek vesznek minket körül. Ezen az impozáns helyen számos westernfilmet forgattak. A 25 mérföld hosszú és 16 mérföld széles sivatagos fennsík tele van ámulatba ejtő formájú gigantikus homokkövekkel. Részt veszünk egy piknikkel egybekötött dzsiptúrán, ahol megkóstolhatjuk az igazi navajo ételeket. Ezt követően utazás Page-be. Út közben megállunk a Powell-tónál és a Glen Canyon gátnál. Fakultatív programlehetőség: repülőút a szigetek, hegycsúcsok, szurdokok által szabdalt, káprázatos tájképet nyújtó Powell-tó felett (kb. 189 USD - időjárásfüggő). Vacsora, szállás Kanabban.


 


5. nap: Kanab - Bryce Canyon - Zion Canyon - Las Vegas


Korai reggeli, majd utazás a gyönyörű fennsíkon keresztül a Bryce Canyonhoz, Utah állam egyik legelbűvölőbb természeti parkjába. A helyet a mormonok fedezték fel a XIX. században. Az emlékezetes rózsaszín sziklák köveinek káprázatos alakzatai, színei és árnyékai állandóan változnak hajnaltól egészen szürkületig. Ezt követően átutazunk Utah állam legrégebbi parkjába, a Zion Canyonba, a katedrális formájú kövekhez, melyek 3000 lábnál is magasabbak. Gyönyörködhetünk a park egyedi földrajzából eredő növény- és állatvilág sokféleségében. Délután továbbutazás Las Vegasba, a világ kaszinó-fővárosába. Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás Las Vegasban.


 


6. nap: Las Vegas - Tűz völgye - Las Vegas


Reggeli, majd indulás a Nevada sivatagba, a szivárvány minden színében csillogó, híres Tűz völgyébe (Valley of Fire). A durva talaj és a csipkézett falak olyan vörös homokkő-formációkat alkotnak, amelyek kb. 150 millió évesek. Kora délután visszaérkezés Las Vegasba, majd szabad program, a város kaszinóinak egyéni felfedezése, vagy kedvező vásárlási lehetőségek. Este fakultatív programlehetőség: Las Vegas by night: autóbusszal bemenetel a belvárosba, majd kb. 3 órás gyalogos városnézés számtalan fotóstoppal a káprázatos fények városában (az öreg Las Vegas és a világon egyedülálló, képzeletet felülmúló Strip sugárút, ára: kb. 55 USD/fő, minimum létszám: 20 fő). Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás Las Vegasban.


 


7. nap: Las Vegas - Calico Ghost - Fresno


Reggeli, délelőtt indulás a sivatagon keresztül Calico Ghost városába, ahol a száz évvel ezelőtti vadnyugati ezüstbányász városka élete elevenedik meg. A város a nevét a környező hegyekről kapta, amelyek az ásványi anyagoktól különböző színekben pompáznak. Megérkezés Fresno-ba. Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás Fresno-ban.


 


8. nap: Fresno - Yosemite Nemzeti Park - San Francisco


Reggeli, majd utazás Amerika nemzeti parkjainak egyik ékszerébe, a Yosemite Nemzeti Parkba, amely gleccserek formálta görgő köveket és kanyargó patakokat, kristálytiszta tavakat, látványos vízeséseket, és igen gazdag növény- és állatvilágot - többek közt az amerikai fekete medvét - őrzött meg az utókornak. Megcsodálhatjuk az El Captain-t, a híres Menyasszonyfátyol-vízesést, és a világ második leghosszabb vízesését, a Yosemite-vízesést (720 m). Délután utazás a szépen gondozott farmvidéken keresztül San Francisco-ba. Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás San Francisco-ban.


 


9. nap: San Francisco


Reggeli, délelőtt városnézés a leghangulatosabb amerikai nagyvárosban, San Francisco-ban: Városháza tér, Szt. Mária katedrális (a modern építészet remekműve), a Ghirandelli negyed a gyönyörűen karbantartott Viktória korabeli házakkal, a Golden Gate park, fotóstop a fenséges Golden Gate hídnál, melyen át is haladunk Sausalito városába. A városnézést a kikötőben fejezzük be, ahol a délutáni szabad programot tölthetjük el (butikok, kikötői pubok, kiállító termek, képgalériák, éttermek sorjáznak egymás után több kilométer hosszan). Lehetőség nyílik a híres kábelvillamos kipróbálására is, sétálhatunk a kínai negyedben vagy hajóra szállhatunk az öbölben, mely során többek közt elhajózunk a fókatelep és a hírhedt börtönsziget, az Alcatraz mellett is (ára kb. 32 USD). Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás az előző napi szállodában.


 


10. nap: San Francisco - Monterey - Carmel - Lompoc


Reggeli, indulás a Monterey-félszigetre, mely a pompás tengerpartjaival, ciprusfáival és szikláival sok amerikai és európai festőnek, költőnek volt a kedvenc helye. Megtekintjük Monterey városát, különösképpen a halászkikötőt és a konzervgyári sort, melyet John Steinbech író tett halhatatlanná. Ezt követően láthatjuk a közeli Carmelt, Kalifornia legbájosabb part menti városát, mely érintetlen tengerpartokkal és vonzó boltokkal rendelkezik. Átutazunk a 17 mérföldes panoráma úton a dúsgazdagok zárt világába, majd megérkezünk Lompoc-ba. Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás Lompoc-ban.


 


11. nap: Lompoc - Santa Barbara - Los Angeles


Reggeli, továbbutazás a spanyolok alapította Santa Barbara-ba. A várost a spanyol telepesek alapították 1602-ben Kalifornia felső részén, nevét Sebastian Vizcaino adta. Egy katonai erődöt építettek 1782-ben, majd 4 évvel később Fermin Francisco de Lasum atya létrehozta a ,,Missziók királynőjét". Délután visszaérkezés Los Angelesbe. Szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: látogatás a filmvilág fővárosába, a Universal Studios-ba, ahol a virtuális technikák segítségével az űrutazástól a katasztrófák széles soráig felejthetetlen élményeknek lehetünk túlélői (belépő kb. 115 USD). Napközben ebédszünet. Vacsora, szállás Los Angeles körzetében.


 


12. nap: Los Angeles - Santa Monica ...


Reggeli, majd délelőtt a városnézés folytatása, mely során többek között felkeressük a legkedveltebb óceánparti városrészt, Santa Monica-t. Ebédszünet. Délután transzfer a repülőtérre és hazaindulás Budapestre. Étkezés és éjszakázás a gép fedélzetén.


 


13. nap: ... Budapest


Érkezés Budapestre.


A változtatás jogát fenntartjuk!


 


Az út során érintett UNESCO Világörökségek:


-          Grand Canyon


-          Yosemite Nemzeti Park

A 230 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.


 


Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/utas (az USÁ-ban, ha a szolgáltatással elégedett a vendég az ún. szervíz díj egyérteműen elvárt)


 


A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:


-         repülőjegy


-         BBP biztosítás


-         közlekedés külön busszal


-         elhelyezés középkategóriájú (kb 3*-nak megfelelő) szállodákban, kétágyas, fürdőszobás/zuhanyzós szobákban, részben kontinentális, részben büfé reggelikkel


-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető


*A biometrikus (bordó) útlevéllel rendelkezőknek nem kell vízum az USA-ba, csak egy elektronikus utazási engedély (regisztráció), amelyet a https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1 oldalon lehet megkérni. Amennyiben ezt elutasítják, vízumot kell igényelni. A kék útlevéllel rendelkezőknek továbbra is vízum szükséges. A regisztrációt az utas maga végezheti, amennyiben erre irodánkat kéri fel, ennek költsége: 6.500 Ft.


Azoknak, akik 2011 óta Irakban, Iránban, Szudánban,  Szíriában Líbiában, Szomáliában vagy Jemenben jártak. Számukra jelenleg vízum szükséges az USA-ba történő beutazáshoz, melynek költségét és ügyintézését az Utasoknak kell vállalniuk.


Minimum létszám: 35 fő


A fakultatív programok helyszínen foglalandók és fizetendők.


 


 


Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a .  weboldalon talál.Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 


Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.


A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 275 Ft árfolyamig érvényesek.


Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más árakon és más szolgáltatásokkal.


 


Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:Fresno
Las Vegas
Los Angeles
San Francisco

 


Utasaink írták vendégkönyvünkbe:


 


"Részvettem az Utazási Iroda USA Nyugati part körútján 2014. 11. 12-24.-ig túráján. Az úttal kapcsolatos észrevételeimet közlöm szíves használatára. Pozitívumok: A bérelt busz jól felszerelt és kényelmes volt. A sofőr kiválóan vezetett és végig segítőkészen viselkedett. A szállodai szobák színvonalasak voltak. Az étkezés jól megszervezettek és minden igényt kielégítőek voltak. A magyar idegenvezetőkkel, Marcival maximálisan elégedettek voltunk. Minden program előtt egyetemi színvonalú tájékoztatókat tartott. Udvarias és segítőkész volt. Az eredeti programtól egy esetben tért el. Ez a körülményekkel indokolt. Ez is egy soha vissza nem térő lehetőséget eredményezett az európai ember számára ritkán látogatható Sequoia Nemzeti Park megtekintésével. A változtatást az útitársak egyhangúan támogatták. Negatívumok: Zavaró volt a két csoport együtt utazása. Az út végén a 7 USD borravaló befizetése némely útitársnak gondot okozott."


 


"Rengeteg élménnyel, fényképpel és videófelvétellel gazdagodva tértünk haza az iroda 'USA nyugati part' körútjáról, mely - nyugodt szívvel állíthatjuk - családunk egyik legjobban sikerült szervezett külföldi utazása volt. Nem csak a vadregényes táj, a kanyonok fölötti repülés, Las Vegas éjszakai élete és fényei, a Los Angeles-i stúdiótúra vagy San Francisco és a partvidék páratlan atmoszférája tette az egészet varázslatossá, hanem felkészült, figyelmes és segítőkész idegenvezetőnknek, Ferencz Mártonnak és helyi segítőinek, Ivannak és Orlandonak is rengeteget köszönhetünk. A rendkívül gazdag program zökkenőmentes levezénylése mellett számos hasznos információval is gazdagodtunk, örömmel vettük, hogy mindig adódott lehetőség akár magunk, akár Marcit követve eltölteni az időt, aki hozzánk hasonlóan, mondhatni turistaként lelkesedett a látnivalókért, gyakran ráadás sétákra és esti programokra invitálva a csoportot még a vacsorát követően is. Köszönjük neki ezt a felejthetetlen két hetet, és hogy nem csak a 66-os útról és a western filmekről, de még a fésűről is ez a nyaralás fog egy nosztalgikus félmosoly kíséretében az eszünkbe jutni."


 


"Sosem fogjuk elfelejteni a novemberi nyugati parti körutazásunkat. Élményeinket és benyomásainkat rengeteg fotó őrzi: természeti csodákról, híres épületekről, utcákról, városokról. San Franciscot egy életre szívembe zártam, de Las Vegasra az őrült, fényes városra is mosolyogva fogok visszaemlékezni. Jól szervezett programok, s a rendkívül felkészült idegenvezetőnk tette teljessé életreszóló kalandunkat. Külön szeretnék köszönetet mondani Ferencz Márton idegenvezetőnknek, aki rentgeteg érdekes információt osztott meg velünk. Összeszedetten és nagyon jól felkészülten vezényelte le ezt a nem kis utazást. Kedvességével, közvetlenségével egy nagyon jó kis csapatot kovácsolt belőlünk. Legközelebb is szívesen utaznánk vele ,és természetesen az Utazási irodával.


 


"Nagyon szép élményekkel érkeztünk vissza az Önök által szervezett Nyugati Parti útról.
Köszönjük az úttal kapcsolatos színvonalas kiadványokat, a kitűnő szervezést, amik egyedülállóan felejthetetlenné tették ezt az utunkat. Ehhez nagyban hozzájárult az idegenvezető kiemelkedő teljesítménye, felkészültsége, tökéletes helyismerete, segítőkészsége is.
Máskor is örömmel utaznánk vele, és az Önök szervezésében."


 


"Az Önök szervezésében vettünk részt az Amerikai Egyesült Államok Nyugati Partján, egy felejthetetlen körutazáson. Nem tudok elzárkózni magam és feleségem nevében, hogy köszönetet mondjak az irodának azért a csodálatos élményért és nagyszerű szervezésért, amely minden várakozást felülmúlva elégítette ki mindazt amire számítottunk.
Külön szeretnék köszönetet mondani Ferencz Márton vezetőnknek, aki nem csak hatalmas és színes ismeretanyagot tárt elénk, de ragyogóan szervezett és összefogta a csoportot. Kapcsolatrendszere és kommunikálókészsége minden adódó nehézségen átsegített bennünket.
Összességében valamennyiünk nevében köszönjük mindazt az élményt, amelyet az Önök irodája számunkra nyújtott."


 


"Csak gratulálni tudok a szervezésért, a szép szállodai elhelyezésekért és főleg Ferencz Márton vezetői munkájáért. Nyugalma, tárgyi tudása és fordításai mindenkit lenyűgözöt. Az amerikai Fabiána szintén mindent megtett értünk és ők ketten csodálatos helyszinekre vittek bennünket. Ez az út is meggyőzött arról, hogy továbbra is az Iroda ügyfele maradok."


 


"Kiváló szervezés, tartalmas program, jó szállodák, ragyogó id.vez. Röviden ennyi.
Hosszabban órákat tudnék regélni a csodálatos kanyonokról, Las Vegas fényárban úszó kaszinó-szállóiról, Elemér ragyogó szervezőkészségéről és humoráról, San Francisco hangulatos kikötőjéről, a pompás rák-vacsoráról. Óriási élmény ez az út.
Alig várom, hogy újra Veletek utazzam és feltöltekezzem ismét .
Köszönet mindenkinek mégegyszer a lehetőségért."


 


"Természeti szépségekben bővelkedő, kiválóan szervezett, tartalmas programban volt részünk. Köszönet Bartusné Pintér Gyöngyi csoportkísérőnek a helytállásért, Antal Elemérnek pedig az igen élvezetes helyi idegenvezetésért és a 11 nap jó hangulatért.
Jó szívvel ajánljuk ezt az utat mindenkinek!"


 


"Csodálatos volt az 5400 km-es körút, melynek főbb állomásai négy államban voltak. Kiemelkedett az egészből Los Angeles, a Grand Canyon, a Powell-tó, a navajo indián törzs, Las Vegas, a nemzeti parkok és San Francisco.Az utazás magas színvonalú szervezéssel párosult, kiváló minőségű középkategóriás szállodák, igazán jó étkezés, üzembiztos autóbusz, és minden más.
Ügyesen és szorgalmasan, körültekintően látta el feladatát Anna asszony, aki valamennyi jogos kérésünket teljesítette.
Igazi profi módon vezetett bennünket Antal Elemér, aki barátjává vált a csoportnak. Annak a csoportnak, amely rokonlelkekből állt; közel volt a mezőgazdasághoz, nem dohányzott és főleg nem politizált.

Befejezésül még egyszer köszönjük ezt a kiválóan szervezett utat, amely méltó volt a jóhírű . Utazási Iroda hagyományaihoz. Ilyen úton máskor is szívesen veszünk részt."


 


"Életem legcsodálatosabb,élményekben leggazdagabb útja volt ez.A program összeállitásától kezdve az idegenvezetésen át a legapróbb részletekig remekül működött minden.Már az induláskor,a repülőtéren érezhette az utas,hogy megbecsülik.Ezt kifejezésre juttatta az Iroda azzal a rendkivül tartalmas leirással azUSÁ-ról,amelyet igen esztétikus kivitelben,szines képekkel illusztrálva mindenk kézhez kapott."

A formulár elküldésével egy köteleségektől mentes követelményt realizál. Az elküldése után értesíteni fogja az utazásiközvetítő dolgozója, mely további információkat nyújt Önnek, és elvégzi a szükséges formalitást.

Személyek összetétele
Kalkuláció
Szoba
Pótdíjak, illetékek és egyéb árak
Sztornó biztosítás: 0
Kalkulált részvételi díj: 0
A megrendelő elérhetőségei
Utasok adatai A megrendelő adatai másolása az 1. utashoz
Megszólítás Keresztnév Vezetéknév Születési idő (EEEEHHNN)
 
Megjegyzés:

A végleges ár a dolgozónk által meg lesz erősítve. A gyermekeknek szóló kedvezmény, a gyermekeknek kínált ár csak a pótágyon megszálló gyermekekre érvényes, azaz két felnőtt és egy gyermek esetén. Ha a szállás formája apartman, stúdió, akkor az egy személynek szánt ár csak  a teljes kapacitás elfoglalásánál érvényes. Ha másként van feltüntetve, akkor ez nem érvényes.

 

Ha a honlapunkon véghezvisz egy rezerváció kérelmét, leellenőrizzük az aktuális kapacitást, a távozás és érkezés pontos időpontját, az aktuális árat és minden kötelező és nem kötelező illeték árát. Ahogy mindent leellenőriztünk és igazoltunk, azonnal értesítsük önt, megerősítsük a foglalását, és ez után elküldjük a kitöltött utazási szerződést és az iránymutatót, hogy kell mindent elintézni. Az árak, időpontok és kötelező illetékek árának változásának lehetősége fenntartva

 A végleges árat az összes illetékkel beleértve, a távozások és érkezések pontos időpontját természetesen szívesen lekérjük önöknek a kérdéseik alapján. Az ár a repülőjegy és a kötelező illetékek árának változásával módosulhat (repülőtéri és biztonsági illetékek, üzemanyag pótdíj és hasonlók szerint). A pontos időt a légitársaságok általában 5-7 nappal a felszállás előtt pontosítsák. Hamarabb ezt nem tudjuk pontosan meghatározni.

 

 

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.

UI