Rejtelmes Albánia - körutazás tengerparti üdüléssel

Rejtelmes Albánia - körutazás tengerparti üdüléssel, Albánia, 2018-06-23, Reggeli
Utazás száma: 60949224

Rejtelmes Albánia - körutazás tengerparti üdüléssel

Albánia

, SzállodaRejtelmes Albánia - körutazás tengerparti üdüléssel

Időpont:

2018-06-23 - 2018-06-30
Egyéb időpontok

Ellátás:

Reggeli

Utazás típusa:

Körutazások

Időtartam:

8 nap

Közlekedés:

repülő  Budapest0 Távozási helyszínek

Alapár:

 -0 %
185 000 Ft (617 €)


Lead
8 nap / 7 éj2018. június 23-30.Albánia
Leírás

Albániában olyan természeti csodák vannak, hogy érthetetlen, miért tartott több mint 20 évig, hogy mindezt a világ elé tárják. Elfeledett régészeti lelőhelyek, kis falvak, ahol megállt az idő, kristálytiszta vizű tengerparti üdülőhelyek méltán kerülnek be a mediterrán Európa látnivalói közé. Tirana modernizálódó főváros, de hangulata őrzi az elzárt idők lehelletét.

1. nap / június 23. / Tirana

Elutazás Tiranába menetrend szerint.Megérkezés után transzfer a szállodába.

2. nap / június 24. / Durres

Reggeli, majd városnézés Tiranában. A 17. században alapított város 1925-ben lett Albánia fővárosa, hosszú évtizedekre elzárva a látogatók elől. Az utóbbi években az elszigeteltségből kilépő ország fővárosán is nagy változások történtek. Felújított épületek, új beruházások és a modern életvitel váltotta fel a majd 60 éves bezártságot. Mindezzel együtt Tirana megőrizte titokzatosságát, mellyel látogatók sokaságát vonzza magához. A városnézés főbb látványosságai: Skanderbeg tér, Et’Hem Bey mecset, Óratorony, Nemzeti Múzeum, Kultúra Palota, Nemzeti Történelmi Múzeum (kívülről). Rövid séta a Bloku negyedben - Enver Hodzsa idejében a hatalmon lévő elit lakhelye volt-, hangulatos kávézók, éttermek színhelye. Tirana manapság gazdasági, kulturális és politikai központ, egyetemi város. Továbbutazás Krujába, Észak-Albánia egyik legnagyobb városába, mely tele van a történelem nyomaival és egyben az albán nemzeti hős, Gjergj Kastrioti Skanderbeg szülővárosa. A kastély megtekintése, majd szabadidő a bazárban. Ebédidő az erődben (fakultatív).Továbbutazás Durresbe, az ősi görög-római kikötővárosba, mely manapság római katolikus és ortodox érseki székhely, az ország második legnagyobb városa. Az albániai idegenforgalom elsőként Durresben indult fejlődésnek, köszönhetően tengerparti fekvésének és jó megközelíthetőségének, mely a fővárosból kiinduló autópályát jelenti.Szállás Durresben.

3. nap / június 25. / Vlora

Reggeli után Durres megtekintése: az egykor Durrazzo néven ismert város Albánia egyik legősibb települése. A városnézés során a bizánci falak, római amfiteátrum, és a régészeti múzeum látható. Továbbutazás Beratba, az „ezer ablak városába”, mely az UNESCO Világörökség része. Látnivalói: királyi mecset, Helveti Tekke, Onuphri Ikon Múzeum. Fakultatív ebédlehetőség útközben: rusztikus ételek és helyi borok kínálatával. Továbbutazás Vlorába, mely fontos kikötő és érseki székhely, a tengerparton fekszik. Útközben átutazás a Llogara- hágóra vezető szerpentinen, ahonnan tiszta időben látható az Albán Riviéra és még Korfu szigete is.Szállás Vlorában.

4. nap / június 26. / Vlora

Szabad program a tengerparton. Az Adriai- és a Jón-tenger érintkezésénél fekvő üdülőhely egy öbölben található: homokos-köves, sziklás tengerparttal, az Adriai- tengerre jellemzően tagolt, változatos formációkkal.Szállás Vlorában.

5. nap / június 27. / Saranda

Reggeli, majd kirándulás a Butrinti régészeti feltárásokhoz, Aesculapius temploma, színház, római csarnok, fürdők, bizánci bazilika, oroszlánkapu és sok más látványosság megtekintése. Délután egy földalatti forrás, a Kék Szem forrás megtekintése.Szabadidő, szállás Sarandában: az Albán Riviéra legdélebbi pontja a Jón-tenger partjánál.

6. nap / június 28. / Saranda

Szabadprogram a tengerparton, szállás Sarandában.

7. nap / június 29. / Tirana

Reggeli, majd elutazás Gjirokastra-ba, a múzeumok városába. A városka a közeli Gjera hegy lábánál fekszik, s többek között itt található Enver Hodzsa szülőháza, mely ma néprajzi múzeum. A városka fölé magasodó 18. századi fellegvár és a fegyvermúzeum meglátogatása.Visszautazás Tiranába, szállás.

8. nap / június 30. / Trirana

Reggeli, majd szabad program. Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint.

Az ár tartalmazza
Időpont:
2018. június 23-30.Időtartam:
utazással együtt 8 nap / 7 éjÚtvonal:
2 éj Tirana, 1 éj Durres, 2 éj Vlora, 2 éj SarandaUtazás:
a Wizz Air közvetlen repülőjáratával Budapest - Tirana - Budapest útvonalon menetrend szerinti, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszalTervezett menetrend:Elhelyezés:
középkategóriájú, helyi 4 csillagos szállodákban, kétágyas szobákban
Tirana, Golden City Hotel vagy hasonló
Durres, Edart Hotel vagy hasonló
Vlora, Bologna Hotel vagy hasonló
Saranda, Saranda International Hotel vagy hasonlóEllátás:
reggeli, felár ellenében félpanzióMinimum létszám:
15 főIdegenvezető:
kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
Szállás

Tirana • Durres • Berat • Vlora • Llogara-hágó • Butrinti • Gjirokastra • Gjera-hegy

A formulár elküldésével egy köteleségektől mentes követelményt realizál. Az elküldése után értesíteni fogja az utazásiközvetítő dolgozója, mely további információkat nyújt Önnek, és elvégzi a szükséges formalitást.

Személyek összetétele
Kalkuláció
Szoba
Pótdíjak, illetékek és egyéb árak
Sztornó biztosítás: 0
Kalkulált részvételi díj: 0
A megrendelő elérhetőségei
Utasok adatai A megrendelő adatai másolása az 1. utashoz
Megszólítás Keresztnév Vezetéknév Születési idő (EEEEHHNN)
 
Megjegyzés:

A végleges ár a dolgozónk által meg lesz erősítve. A gyermekeknek szóló kedvezmény, a gyermekeknek kínált ár csak a pótágyon megszálló gyermekekre érvényes, azaz két felnőtt és egy gyermek esetén. Ha a szállás formája apartman, stúdió, akkor az egy személynek szánt ár csak  a teljes kapacitás elfoglalásánál érvényes. Ha másként van feltüntetve, akkor ez nem érvényes.

 

Ha a honlapunkon véghezvisz egy rezerváció kérelmét, leellenőrizzük az aktuális kapacitást, a távozás és érkezés pontos időpontját, az aktuális árat és minden kötelező és nem kötelező illeték árát. Ahogy mindent leellenőriztünk és igazoltunk, azonnal értesítsük önt, megerősítsük a foglalását, és ez után elküldjük a kitöltött utazási szerződést és az iránymutatót, hogy kell mindent elintézni. Az árak, időpontok és kötelező illetékek árának változásának lehetősége fenntartva

 A végleges árat az összes illetékkel beleértve, a távozások és érkezések pontos időpontját természetesen szívesen lekérjük önöknek a kérdéseik alapján. Az ár a repülőjegy és a kötelező illetékek árának változásával módosulhat (repülőtéri és biztonsági illetékek, üzemanyag pótdíj és hasonlók szerint). A pontos időt a légitársaságok általában 5-7 nappal a felszállás előtt pontosítsák. Hamarabb ezt nem tudjuk pontosan meghatározni.

 

 

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.

UI