USA - TITOKZATOS DÉL - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

USA - TITOKZATOS DÉL - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS, Egyesült Államok, 2018-06-20, Reggeli
Utazás száma: 60032538

USA - TITOKZATOS DÉL - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Egyesült Államok

, SzállodaUSA - TITOKZATOS DÉL - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

Időpont:

2018-06-20 - 2018-07-01
Egyéb időpontok

Ellátás:

Reggeli

Utazás típusa:

Körutazások

Időtartam:

12 nap / 11 éj

Közlekedés:

repülő  Budapest0 Távozási helyszínek

Alapár:

 -0 %
732 334 Ft (2 442 €)


EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt


Leírás
USA - "Elfújta a szél" - a titokzatos Dél - körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel
   

Atlanta – Charleston – Savannah – Tallahassee – Pensacola Beach – Mobile - New Orleans

Időpont: 2018. június 20. - július 1.


Az USA déli államai sajátos hangulatukkal és sokszínűségükkel nagyban eltérnek a többi államtól. A különbség titka a történelmi örökségekben és a kulturális gyökerekben rejlik, elég, ha csak az irodalomra, a fantasztikus zenére vagy a pompás déli gasztronómiára gondolunk. Az indiánok lakta régió betelepülői között számos spanyol volt, s a Dél ültetvényeire nagy számban hurcolt afrikai rabszolgáknak is köszönhető a gazdag kultúra. Az Észak és Dél között kirobbant amerikai polgárháborút sok regény és film megörökítette, de mind közül a leghíresebb Margaret Mitchell romantikus szerelmi eposza, az Elfújta a szél.
Az amerikai Délről indult világhódító útjára a blues, a jazz, a Coca-Cola és az édeskés bourbon, és híres szülöttei többek között Mark Twain, Tennessee Williams, Martin Luther King és Bill Clinton is. A varázslatos Dél, vagyis Dixie, ahogyan még nevezik, olyan egyedi látnivalókkal vár, melyek máshol az USÁ-ban nem tapasztalhatók.

A körutazás a Dél jellegzetes városait és változatos tájait igyekszik bemutatni, olyan helyeket érintve, mint a Dél történelmében jelentős szereppel bíró Atlanta, Augusta vagy St. Augustine elbűvölő régi városkái vagy a Boone Hall ültetvénye, de természetesen nem maradnak ki az Elfújta a szél híres helyszínei sem, ahogyan egy későbbi klasszikus, a Forrest Gump ismerős tájait is viszont láthatja az utazó. Végül a napsütötte Floridán át New Orleansba vezet az út, mely színeivel, hangulatával, ízeivel, elsöprő zenéjével, látható és tapintható történelmével és utcai kultúrájával első pillantásra levesz a lábáról.USA csoportos körutazás – a titokzatos Dél 1. nap
Elutazás Budapestről Atlantába menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. Érkezést követően transzfer a szállodába, szállás Atlantában.

USA csoportos körutazás – a titokzatos Dél 2. nap
Városnézés a nyüzsgő, modern metropoliszban és ismerkedés a város egyik leghíresebb szülöttével, Margaret Mitchell-lel. Legismertebb regénye az Elfújta a Szél az amerikai polgárháború viharos időszakát mutatja be egy gazdag ültetvényes család egyik lányának kalandos, nehézségektől sem mentes életútján keresztül. Délután látogatás a Road to Tara múzeumban és a Stately Oaks ültetvényen, melyről a regénybeli híres birtokot, Tarát mintázta az írónő. Itt a film számos relikviája megtekinthető, köztük eredeti kosztümök, melyeket Clark Gable és Vivien Leigh viseltek. Szállás Atlantában.

USA csoportos körutazás – a titokzatos Dél 3. nap
Reggelit követően utazás Augustába, mely a dél második legrégebbi városa, egyben a golfmesterek tornájának helyszíne. Délután érkezés a hamisítatlan déli hangulatot árasztó Charlestonba. Séta a macskaköves utcákon, ahol jellegzetes verandás házak bújnak meg a mohával benőtt tölgyek takarásában. Este fakultatív lovas kocsikázás a belvárosban. Szállás Charleston környékén.
USA csoportos körutazás – a titokzatos Dél 4. nap
Városnézés a dél ékköveként számon tartott Charleston óvárosában, mely a természeti katasztrófák és a polgárháború viszontagságai ellenére, az Egyesült Államok talán legjobban megóvott települése. Látogatás a Boone Hall ültetvényen, amelynek több száz éves tölgyek övezte sétánya a dél szimbóluma, s számos híres filmben szerepelt. Szállás Charleston környékén.

USA csoportos körutazás – a titokzatos Dél 5. nap
Reggeli után utazás délre útközben érintve Port Royal szigetén található Beaufort városkát, amely jellegzetes, épségben megőrzött háború előtti építészete okán szintén több film, például a Forrest Gump helyszínéül is szolgált. Délután érkezés Savannah-ba a világ egykori legnagyobb gyapotkikötőjébe. Az ültetvények fénykorában a helyiek diktálták a gyapottőzsde világpiaci árait, és bár a polgárháború Georgia nagyészét elpusztította Savannah csodával határos módon épségben maradt. Az épületek többsége több száz éves, állaguk megőrzésére komoly gondot fordítanak, némelyik a nyilvánosság számára is látogatható. Városnézés az óvárosban látogatással a hajdani folyóparti gyapotraktárakban, melyek ma üzletekként és éttermekként szolgálnak. Szállás Savannah környékén.

USA csoportos körutazás – a titokzatos Dél 6. nap
Utazás Georgia partvonalát követve délre. Délután érkezés a Napsütötte Államként ismert Florida északi részére, ahol pihenő a 1565-ben spanyolok által alapított, elbűvölő St. Augustine városkában. Ez az Egyesült Államok legrégebbi ma is lakott európaiak által alapított városa és kikötője. Utazás tovább Florida központjába Tallahassee-ba, ahol szállás.USA csoportos körutazás – a titokzatos Dél 7. nap
Reggeli után utazás nyugat felé a Mexikói-öböl partján. Ismerkedés az 1599-ben alapított Pensacolával, mely egyike Florida legismertebb üdülőhelyeinek, köszönhetően több mérföld hosszú homokos partvonalának, amelyek egy része természetvédelmi terület. A Pensacola Beach-i szálloda elfoglalása, pihenés a tengerparton.

USA csoportos körutazás – a titokzatos Dél 8. nap
Egész napos pihenés és szabadprogram a floridai tengerparton. A hófehér homokú, kristálytiszta vizű strandok tökéletes kikapcsolódást nyújtanak, jól kiegészülve az éttermek és üzletek kínálatával. Szállás Pensacola Beach-en.USA csoportos körutazás – a titokzatos Dél 9. nap
Továbbutazás New Orleans-ba. Útközben megálló Mobile-ban. Az 1702-ben alapított alabamai kikötőváros egyike a legjelentősebbeknek az öbölben. Délután érkezés a kreol kultúra központjába New Orleansba. A jazz zene fellegvára igazi olvasztótégelye a népeknek, ahol az építészetet és a gasztronómiát máig meghatározzák a spanyol, francia, karibi, afrikai és angolszász gyökerek. Fakultatív dixieland zenés vacsora egy folyami hajón. Szállás New Orleansban.

USA csoportos körutazás – a titokzatos Dél 10. nap
Séta a francia negyedben, a Bourbon Streeten, ahol a szűk utcákat övező vas erkélyes házak a város jelképévé váltak. Utazás a hangulatos helyi villamossal, majd délután szabad program. Szállás New Orleansba.USA csoportos körutazás – a titokzatos Dél 11. nap
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és utazás két átszállással Budapestre.

USA csoportos körutazás – a titokzatos Dél 12. nap
Megérkezés a menetrend függvényében.


Vízum: az új, biometrikus, bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Egyesült Államokba 90 napnál nem hosszabb időtartamra, a beutazáshoz érvényes ESTA (utazási engedélyt jóváhagyó elektronikus rendszer) engedéllyel kell rendelkezni, melyet az utazás megkezdése előtt Interneten lehet megkérni. Bővebb tájékoztatást az OTP Travel Kft. irodáiban, vagy a http://hungarian.hungary.usembassy.gov/ weboldalon kaphat.

Minimum létszám: 20 fő

Fakultatív programok árai (min. 15 fő esetén):
Charleston lovas kocsikázás: 19 000 Ft/fő
New Orleans - hajós vacsora: 35 000 Ft/fő


Látnivalók

New-Orleans Egy igazi legenda

New Orleans – a francia negyed Unatkozni garantáltan nem fog senki

Charleston Amerika kedvenc városa

Savannah Déli sárm és mohával benőtt misztikus hangulat
Az ár tartalmazza
utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Atlanta / New Orleans – Budapest útvonalon utazás a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal 10 éjszakai szállás, helyi középkategóriájú szállodák és Inn-nek kétágyas szobáiban reggelis ellátás programok a leírás szerint, belépők nélkül magyar idegenvezető
Az ár nem tartalmazza
illeték ESTA engedély baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás útlemondási biztosítás belépőjegyek ára borravalók fakultatív program ára ESTA engedély díja

Gyerek ár: max. 2 gyerek 6-12 éves korig két teljes árat fizető felnőttel egy szobában.

Figyelem! 3 vagy 4 fő esetén a szobákban 2 db franciaágyon történik az elhelyezés gyermekek és felnőttek esetén is!
Szállás
Helyi középkategóriájú szállodák és Inn-nek kétágyas szobáiban.
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.

UI